Buitensporten met 2Step-Out éénoudervakantie

Schietprogramma

Schieten met een boog 

Speciaal voor u als gast van 2step-out éénoudervakantie bieden wij Spa Adventure Boog/kruis- en buksschieten aan op locatie. Wie is de Robin Hood van de groep? Daar komen we tijdens deze activiteit achter. Tijdens deze twee uur durende activiteiten ga je zowel met de handboog en kruisboog als een luchtbuks schieten. Eerst krijg je een uitgebreide uitleg over de technieken en de veiligheidsaspecten van het boogschieten. Daarna kun je oefenen tijdens het vrij schieten. Als iedereen dit een beetje onder de knie heeft, doen we nog een aantal leuke spelvormen. Een spel zoals ‘schiet de vlag’ kan je helpen met het gericht schieten op kleuren. We eindigen met een leuk eindspel waarbij er onderling een mooie strijd is wie er de meeste punten schiet.  

Schieten met een luchtbuks 

Hierna volgt de uitleg over de techniek en veiligheidsaspecten van het schieten met de luchtbuks. Op de schietbaan zijn verschillende doelwitten te vinden zoals een aantal flessen waar je op kan richten. Met de flessen bedenken onze instructeurs leuke en creatieve spellen zoals een reactiespel waarbij de flessen worden genummerd. Bij de kinderen helpen de instructeurs vaak met het laden van de luchtbuks mocht dit te zwaar zijn. 

Minimale leeftijd: schatting 8 jaar
Tijdsduur: 2 uur

Challenge parcours

Challenge parcours is een leuke, uitdagende tocht door het bos waar we verschillende obstakels en touwbruggen over het water tegenkomen. Denk aan een spannende indianenbrug, lussenbrug en een balk over het water. Ook hebben we een spannende brug waar we allemaal als aapjes in gaan hangen! Als spectaculaire afsluiter van het parcours is er een tokkelbaan die ons weer terugbrengt naar het beginpunt. Ga jij met ons mee op avontuur?

Minimale leeftijd : schatting 8 jaar
Minimale Lengte: 1.40
Tijdsduur: 1:30 – 2 uur

Down hill steps

Met een speciale robuuste outdoor-step door de bossen en over verharde paden naar beneden “crossen”. De tocht neemt (afhankelijk van je snelheid) ongeveer 35 minuten in beslag. Het is een spectaculaire activiteit die je niet te veel moeite zal kosten maar wel een onvergetelijke indruk zal achterlaten!

Minimale leeftijd: schatting 8 jaar
Minimale lengte: 1.40 m
Tijdsduur: 60 minuten

Klimmen en abseilen

We gaan hiervoor naar een mooi gebied vlak bij de grens met Duitsland. Hier kan je de hele dag vertoeven aan het water. Tussen het kanovaren en een duik in het water door, biedt het team op locatie een lunch aan. Nu alleen nog hopen op mooi weer!

Let op deze activiteit is alleen op locatie te boeken!

Minimale leeftijd: 4 jaar 
Tijdsduur kajak + lunch : 3 uur mag daarna hier zelf blijven

Kajakken op natuurgebied (lunch inbegrepen)

We gaan hiervoor naar een mooi gebied vlak bij de grens met Duitsland. Hier kan je de hele dag vertoeven aan het water. Tussen het kanovaren en een duik in het water door, biedt het team op locatie een lunch aan. Nu alleen nog hopen op mooi weer!

Let op deze activiteit is alleen op locatie te boeken!

Minimale leeftijd: 4 jaar 
Tijdsduur kajak + lunch : 3 uur mag daarna hier zelf blijven

Kletter stijgen / Via Ferrata

Alleen de aanblik van de hoge rotsen maakt je al blij, zo mooi als het is!  Een kletter steig (ook wel via ferrata genoemd) is een route van staalkabels en beugels langs een steile wand. Het ravijn van 50 meter hoog en 22 meter lang, steek je meerdere keren over via een himalayabrug,  tyroliennes en een indianenbrug. De kletter steig route is zeker 250 meter lang en is een fantastische adventure activiteit om in de Ardennen te beleven.

Minimale leeftijd: 12 jaar 
Tijdsduur: 2 uur 

Bush walk

De bush walk start direct met een stevige wandeling. Het is een steile klim en onderweg komen we verschillende natuurlijke obstakels tegen. Een waterstroompje brengt je weer naar beneden waarna je in een modderbad beland! Deze walk garandeert je 100% nat, vies en avontuur.

Minimale leeftijd: schatting 8 jaar 
Tijdsduur: 1.30 uur 

Bivak (12+)

Let op: kan alleen op locatie worden geboekt (bij slecht weer kan dit komen te vervallen).

Op locatie wordt er ook een Bivak voor de 12+ georganiseerd. De kids gaan zelf wandelen naar de locatie. Onderweg nemen we alvast wat takken mee voor een mooi kampvuur. Op onze prachtige locatie gaan de kids samen een slaapplek bouwen van touw en zeil. De volgende ochtend ontbijten de kinderen op locatie en wandelen ze weer terug naar het 2step-out kamp.

Wilt uw kind(eren) hieraan meedoen? Neem dan zelf een slaapzak, kussen en slaapmatje mee. En vergeet je zaklamp niet! Ontbijt zit bij de prijs inbegrepen. 

 

Minimale leeftijd: 12 jaar 
Tijdsduur: 12 uur 

Arrow Battle

Arrow Battle is handboogschieten in een spelvorm die qua regels het meest lijkt op trefbal.
Twee teams bestoken elkaar met pijlen, en als je geraakt wordt, moet je naar het achterveld. De pijlen hebben een zachte schuimkop en de bogen zijn licht. Voor de veiligheid zijn er maskers beschikbaar, maar deze zijn niet verplicht.


Het spel
Twee teams, ieder op de achterlijn van het speelveld, wat vol staat met obstakels, rennen naar de middenlijn waar de pijlen liggen. Om iemand te kunnen raken, moet je dus eerst een pijl bemachtigen… Een speler die geraakt is, moet naar het achterveld en kan van daaruit ook meedoen! Raak je een tegenstander, dan mag je weer terug het veld in. Is je hele speelveld leeg, dan heb je verloren. Durf jij de strijd aan?

Minimale leeftijd:
Tijdsduur:
Kosten:

Puzzelplanet

Pakket 1: 

Pakket 1 bestaat uit: pakket 1 inclusief Downhill kart. 

Een Downhill kart is een soort skelter. Op vier wielen rij je over onze skipiste naar beneden. Onderaan aangekomen word je met behulp van de sleeplift weer omhooggetrokken. Na een korte instructie van het personeel is dit een superleuke activiteit voor iedereen die wel eens iets anders wil doen! 

Minimale leeftijd: 8 jaar 
Tijdsduur: 5 Afdalingen 
Kosten: €15,00 

Pakket 2: 

Pakket 2 bestaat uit: pakket 1 met uitbreiding van een trike. 

Op een trike met 3 wielen rij je over onze skipiste naar beneden. Onderaan aangekomen word je met behulp van de sleeplift weer omhooggetrokken. Na een korte instructie van het personeel is dit een superleuke activiteit voor iedereen die wel eens iets anders wil doen! 

Minimale leeftijd: 14 jaar 
Tijdsduur: 5 afdalingen 
Kosten: €20,-